Kevezményes bérlakások egyetemi oktatóknak – Kilencedik kiírás

2018.11.15.

Az Iskola Alapítvány pályázatot hirdet kolozsvári székhelyű vagy kirendeltségű felsőoktatási intézményben magyar nyelven oktató tanárok számára, 4 (négy) egyszobás kedvezményes bérlakás igénylésére.

 A pályázók célcsoportja: egyetemi oktatók, akik főállásban kolozsvári székhelyű vagy kirendeltségű felsőoktatási intézményben magyar nyelven tanítanak.

Pályázási feltételek:

- 45 év alatti életkor. Azok az oktatók, akik bérleti szerződésük megújításáért pályáznak, 45 év felett is pályázhatnak;

- pályázatának sikeressége esetén állandó kolozsvári tartózkodás;

- nincs saját (vagy amennyiben házas, a házastársa) tulajdonában kolozsvári lakás. További részletek…

Kedvezményes bérlakások egyetemi oktatóknak – eredményhirdetés

2014.06.16.

Az Iskola Alapítvány kuratóriuma 2014. június 13-i ülésén elbírálta a “Kedvezményes bérlakások egyetemi oktatóknak” pályázati kiírásra beérkezett kérelmeket. További részletek…

Kedvezményes bérlakások egyetemi oktatóknak – Hatodik kiírás

2014.04.15.

Az Iskola Alapítvány pályázatot hirdet kolozsvári székhelyű vagy kirendeltségű felsőoktatási intézményben magyar nyelven oktató tanárok számára, 11 egyszobás és 6 kétszobás kedvezményes bérlakás igénylésére.

A pályázók célcsoportja: egyetemi oktatók, akik főállásban kolozsvári székhelyű vagy kirendeltségű felsőoktatási intézményben magyar nyelven tanítanak.

Pályázási feltételek:

  • 45 év alatti életkor;
  • pályázatának sikeressége esetén állandó kolozsvári tartózkodás;
  • nincs saját (vagy amennyiben házas, a házastársa) tulajdonában kolozsvári lakás. További részletek…

Kedvezményes bérlakások egyetemi oktatóknak – Ötödik kiírás

2013.09.17.

Az Iskola Alapítvány pályázatot hirdet kolozsvári székhelyű vagy kirendeltségű felsőoktatási intézményben magyar nyelven oktató tanárok számára, 1 egyszobás kedvezményes bérlakás igénylésére.

A pályázók célcsoportja: egyetemi oktatók, akik főállásban kolozsvári székhelyű vagy kirendeltségű felsőoktatási intézményben magyar nyelven tanítanak.

Pályázási feltételek:

  • 45 év alatti életkor;
  • pályázatának sikeressége esetén állandó kolozsvári tartózkodás;
  • nincs saját (vagy amennyiben házas, a házastársa) tulajdonában kolozsvári lakás. További részletek…

Bérelhető konferenciaterem és kiadó vendégszobák

2013.05.28.

Konferenciaterem

60 fő befogadására képes konferenciaterem bérelhető az Iskola Alapítvány székhelyén, a Kolozsvár, Șoimului u. 24/A szám alatt.

A légkondicionált terem korszerű technikával felszerelt (projektor, hangosítás, mobil mikrofon, internetcsatlakozási lehetőség, forgatható mágneses tábla), két kijárattal rendelkezik. A teremhez tartozik egy svédasztal felszolgálására kialakított kisterem.

További részletek és egyeztetés: Ferenczi Szilárd, +40-264-592668 vagy szilard.ferenczi@gmail.com.

Vendégszoba

A két vendégszoba saját zuhanyzós fürdőszobával, hűtőszekrénnyel rendelkezik.

További részletek és egyeztetés: Ferenczi Szilárd, +40-264-592668 vagy szilard.ferenczi@gmail.com.

Adójának 2%-ával támogassa az Iskola Alapítványt

2012.04.17.

Ajánlja fel jövedelemadója 2%-át az Iskola Alapítványnak.

Adataink
Név: Fundaţia pentru Şcoală
CUI: 8441282
IBAN: RO02 BTRL 0130 1205 9361 8702 / Banca Transilvania, Cluj Napoca

Azon felajánlók, akiknek 2011-ben csak bérből származó jövedelmük volt, az alapítvány adataival kitöltött 230-as űrlapot innen tölthetik le.

Az űrlapot a felajánló adataival, két példányban kell kitölteni és aláírni. Egy példányt a lakhelyhez tartozó Adó- és Pénzügyi Hivatalhoz (ANAF) kell személyesen vagy postai úton, ajánlva eljuttatni.

Az űrlapok leadási határideje 2012. május 15.

Az alapítvány céljairól és eddigi tevékenységéről az alábbi oldalakon tájékozódhat:

Tisztelt szülők!

2011.05.07.

Értesítjük Önöket, hogy az Iskola Alapítvány 2011. május 4-től kezdődően, tőle független okok miatt már nem lebonyolítója a „Szülőföldön magyarul” pályázati programnak. A program romániai lebonyolításával Magyarország Kormánya a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségét bízta meg.

Kérjük a tisztelt pályázókat, hogy a 2010–2011-es tanévi Nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás, illetve a Hallgatói támogatás igényléséhez szükséges pályázati adatlapokért és további részletekért forduljanak a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségéhez.

Az Iskola Alapítvány vezetősége és munkatársai nevében köszönjük Önöknek az eddigi bizalmat és türelmet. Ugyanakkor köszönettel tartozunk mindazoknak, akik az elmúlt hét évben segítségünkre voltak a „Szülőföldön magyarul” program megvalósításában.

Sajtóközlemény

2011.05.03.

Az Iskola Alapítvány 15 éves fennállása óta számos ösztöndíjpályázata és támogatási programja által a romániai magyar nyelvű oktatás kiemelt támogatójává vált. Éppen ezért értetlenül áll az idén kialakult helyzettel szemben, amikor semmiféle hivatalos tájékoztatást nem kapott a Magyar Kormánytól az oktatási-nevelési támogatások és a hallgatói ösztöndíjak ügyében. Ennek következtében gyakorlatilag a támogatásokat igénylő, több mint 90 000 érdekeltnek sem tudott érdemi felvilágosítással szolgálni. A Magyar Kormány képviselői az Iskola Alapítvány többszöri, írásos megkeresésére sem szolgáltak válasszal. További részletek…

Nevelési-oktatási támogatás, 2009–2010-es tanév

2011.01.07.

A 2009–2010-es tanévi Nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás kiértékelő kötete letölthető itt.

„Szülőföldön magyarul” – Folytatódik a támogatások kézbesítése

2010.09.17.

Az Iskola Alapítvány kuratóriuma a legutóbbi, 2010. szeptember 10-i ülésén 14 060 tanuló „Szülőföldön magyarul” Nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásra benyújtott kérelmét részesítette pozitív elbírálásban, és 5212 egyetemista Hallgatói támogatásra beküldött pályázatát fogadta el. A szülők és hallgatók kiértesítésére a döntés magyarországi jóváhagyását követően kerül sor.

Az Iskola Alapítvány programirodája befejezte a 2009–2010-es tanévi pályázatok feldolgozását, ellenőrzését és összesítését. A kuratórium a 2009–2010-es tanévben összesen 121 712 iskoláskorú gyerek kérelmét bírálta el pozitívan, amelyből 2010. szeptember 10-ig összesen 72 240 jogosult vette át a támogatást.

A programiroda szeptember végétől kezdődően további 34 509 igénylőnek postázza az értesítő levelet, és folyósítja a támogatást.

Munkaerő-piaci kereslet Hargita és Kovászna megyében

2010.06.03.

Az Iskola Alapítvány sikeresen zárta a Szülőföld Alap Iroda, Oktatási és Szakképzési Kollégium által támogatott Munkaerő-piaci kereslet Hargita és Kovászna megyében című kutatási projektjét. A szociológiai felmérést a kolozsvári székhelyű Kvantum Research közvélemény- és piackutató cég végezte, Barna Gergő, Kiss Tamás és Kozák Gyula szociológusok vezetésével.

A kutatás célja a székelyföldi megyékben tevékenykedő cégek munkaerő-piaci igényeinek felmérése. A kutatás során strukturált interjú készült 119 Hargita és Kovászna megyében működő, legalább öt alkalmazottat foglalkoztató cégtulajdonossal.

A felmérés eredményeit tartalmazó jelentés, a sajtótájékoztató prezentációja és a sajtóközlemény az alábbi linkekről érhetők el:

Adójának 2%-ával támogassa az Iskola Alapítványt

2010.05.04.

Ajánlja fel jövedelemadója 2%-át az Iskola Alapítványnak.

Adataink
Név: Fundaţia pentru Şcoală
CUI: 8441282
IBAN: RO02 BTRL 0130 1205 9361 8702 / Banca Transilvania, Cluj Napoca

Azon felajánlók, akiknek 2009-ben csak bérből származó jövedelmük volt, az alapítvány adataival kitöltött 230-as űrlapot innen tölthetik le.

Az űrlapot a felajánló adataival, két példányban kell kitölteni és aláírni. Egy példányt a lakhelyhez tartozó Adó- és Pénzügyi Hivatalhoz (ANAF) kell személyesen vagy postai úton, ajánlva eljuttatni. A hivatalok címlistája ezen az oldalon található.

Az űrlapok leadási határideje 2010. május 15.

Az alapítvány céljairól és eddigi tevékenységéről az alábbi oldalakon tájékozódhat:

Egyetemi oktatók bérkiegészítő támogatása – eredmények

2010.04.26.

Az Iskola Alapítvány 2010. április 23-i kuratóriumi ülésén elbírálta az Egyetemi oktatók bérkiegészítő támogatása című programra beérkezett pályázatokat. A Szülöföld Alap Iroda által támogatott program célja a romániai állami egyetemeken magyar nyelven oktató tanárok támogatása.

A kiírásra 507 pályázat érkezett be, amelyből az Iskola Alapítvány kuratóriuma 483-at részesített pozitív elbírálásban, 270 000 lej összértékben. Az egyéni támogatások összege az elért pontszámoknak megfelelően 195 és 765 lej között változik. Az Iskola Alapítvány a pályázókat április végéig értesíti a döntésről, a megítélt ösztöndíjakat május elején utalja a jogosultaknak. További részletek…