Burse ştiinţifice pentru cercetare

Pe lângă programul de burse sociale, cel de burse ştiinţifice pentru cercetare este unul din cele mai vechi programe ale fundaţiei. Bursa este un sprijin acordat studenţilor, individual sau în grup, pentru lucrări de cercetare, organizare de expoziţii şi prezentări, publicarea unor articole în reviste de specialitate, participarea la conferinţe naţionale, internaţionale, excursii tematice şi colaborare cu grupuri de cercetători.

De la bun început programul a stârnit interes în cadrul studenţilor, fiind singura bursă de acest gen în cadrul sistemului universitar maghiar din România.

În cursul celor 10 ani fundaţia a sprijinit 833 de cereri individuale şi de grup. Pentru judecarea dosarelor candidaţilor fundaţia a înfiinţat a comisie specială şi a instaurat un barem aparte de criterii şi credite. În comisie au fost invitaţi somităţi şi profesori din cadrul universităţilor cu predare în limba maghiară din România. Trebuie menţionat faptul că acest program a fost finanţat în întregime de către fundaţie.

Data adjudecării Numărul
cererilor