Sajtóközlemény

2008.08.20.

Az Iskola Alapítvány megkezdte a 2007–2008-as tanév „Szülőföldön magyarul” Nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatások kifizetését. Augusztus 20-án az Iskola Alapítvány projektirodája 14 404 gyerek után folyósította a támogatást azoknak a szülőknek, akik postán kérték az összeg kifizetését. A projektiroda 3367 gyerek után pedig bankkártyájára történő átutalással folyósítja a támogatást.

Az Iskola Alapítvány programirodája augusztusban értesítette a Nevelési-oktatási támogatásra pályázó szülők második körét is, akiknek a támogatást szeptember folyamán utalja. A Nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás összege a forint-lej bankközi licitárfolyama következtében 335 RON.

A „Szülőföldön magyarul” pályázati felhívásra a határidő lejártáig 90 728 pályázatot postáztak Nevelési-oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásra, és 6186 Hallgatói támogatást igényeltek.

Kolozsvár, 2008. augusztus 20.

Kelemen Hunor, elnök
Nagy Zoltán, irodavezető