Sajtóközlemény

2005.09.29.

Az Iskola Alapítvány június folyamán megkezdte a 2004-2005-ös tanévi Nevelési-oktatási, valamint tankönyv-és taneszköz-támogatások kifizetését. Szeptemberig összesen 55 301 Nevelési-oktatási, valamint tankönyv-és taneszköz-támogatásra, valamint 552 Hallgatói támogatásra jogosult személynek utalta az ösztöndíjat. Az Iskola Alapítvány projektirodája szeptemberben a soron következő 33 775 támogatásra jogosult gyerek után postázta az értesítő levelet.

Mivel a Magyar Kormány a Határon Túli Magyarok Hivatala által jóváhagyott összegnek csak egy részét bocsátotta az Iskola Alapítvány rendelkezésére, az Alapítvány a kiértesített pályázók közül 6 362 személynek folyósíthatja a támogatást 142 508 800 Forint értékben.

A hátralevő 67 551 Nevelési-oktatási támogatásra jogosult gyereknek és 5 157 egyetemi hallgatónak az Iskola Alapítvány azonnal folyósítja az összegeket, amint a támogatást Magyarországról átutalják. A Nevelési-oktatási, valamint tankönyv-és taneszköz-támogatás összege a forint bankközi licitárfolyamának csökkenése következtében szeptembertől 318 új lej (3 180 000 ROL).

Kolozsvár, 2005. szeptember 29.

Kelemen Hunor, elnök
Nagy Zoltán, irodavezető