MÉDIA

A Szent László-legenda falképeiről Budapesten

Hírek - 21.11.2022

November 19-én a Kárpátok Eurorégióért Regionális Fejlesztési Közhasznú Egyesület, a Hierotheosz Egyesület és az Ung-Tisza-Szamos-Túr Határmenti Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület szervezésében tartották meg a Lovagkirály című könyvünk második kiadásának budapesti könyvbemutatóját Óbudán.

A bemutatón A Szent László-legenda falképei a középkori Magyar Királyság templomaiban címmel tartott előadást Jánó Mihály sepsiszentgyörgyi művészettörténész. A könyvet Isó M. Emesével és Kovács Gergellyel közösen szerkesztő Kollár Tibor Szent László európai kitekintésű jelentőségéről értekezett. Latorcai Csaba, a magyar Miniszterelnökség államtitkára a bemutatón elmondta: „Szent László nem csak a magyarok és a magyar nemzet számára fontos, hiszen szent királyunk összekötő kapocs a közép-európai nemzetek között. Az, hogy a Lovagkirály megélte a második kiadást, azt bizonyítja, a magyar nemzet lelkében mély kultusza van Szent László királynak.”

A könyvbemutatóról a Háromszék hírportál beszámolójában olvashatnak többet az alábbi linkre kattintva: https://www.3szek.ro/load/cikk/154235/a-szent-laszlo-legenda-falkepeirol-budapesten