MÉDIA

Elkezdődött a Délutáni oktatási program 2021/2022-es tanéve

Hírek - 28.09.2021

Szeptember 27-től 2317 diák részvételével elkezdődött az Iskola Alapítvány által működtetett Délutáni oktatási program 2021/2022-es tanéve. A program keretében a tanórák után szakképzett pedagógusok foglalkoznak a szórványban élő elemistákkal, segítenek a gyerekeknek a házi feladatok megoldásában, illetve különböző készség- és képességfejlesztő tevékenységeket tartanak számukra. Emellett a program hozzájárul a gyermekek mindennapi meleg ebédjéhez is.

Évről évre nagyobb az érdeklődés a program iránt, a tavalyi létszámhoz képest négyszáznál több diák iratkozott be az idei tanévben. 31 helyszínen több a beiratkozott előkészítős diák mint tavaly, 22 helyszínen pedig az első osztályos diákok száma növekedett, összesen 214-gyel több nulladikos és elsős diák vesz részt idén a programban. A beiratkozott kisdiákok egyre növekvő létszáma igazolja a program létjogosultságát, a megnövekedett diáklétszám sok helyen biztosítja a minőségi magyar nyelvű oktatás jövőjét – tájékoztatott Nagy Zoltán Levente, a projektet működtető Iskola Alapítvány elnöke.

Az Iskola Alapítvány munkatársainak felméréséből kiderül, a programban részt vevő gyerekek 30%-a vegyes vagy magyartól eltérő nemzetiségű családból származik. Ezen családok aránya Bukarestben, Hunyad megyében és Temes megyében a legnagyobb. A legtöbb érdeklődő ebben a tanévben Brassó megyében volt: a megyében 5 intézményben zajlik a program, melyekben összesen 437 kisdiák jár Délutáni oktatásra.”

A 2021/22-es tanévben összesen 2317 diák és 172 tanár kapcsolódott be a Délutáni oktatási programba az ország 12 megyéjéből és Bukarestből, összesen 50 oktatási intézményből.

Az Alapítvány munkatársai a pedagógusokkal közösen különös figyelmet fordítanak arra, hogy az oktatás az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően történjen minden településen.

A program a magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósult meg.