MÉDIA

Elmúlt Jelen Csíkszeredában: személyes történeteinkkel találkozunk a kiállításon

Hírek - 17.08.2021

Megérkezett a csíkszeredai Megyeházára, utolsó kiállítási helyére, az Iskola Alapítvány kezdeményezésére összeállított Elmúlt jelen – a romániai magyarok 89-90-es rendszerváltása című kiállítás, amelynek megnyitója után bemutatták a tárlat anyagát is felhasználó Elmúlt jelen. A romániai magyarok története a kommunizmustól a rendszerváltásig című kötetet.

A kiállítás házigazdájaként köszöntötte a jelenlévőket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki kifejtette, hogy a tárlatnak nem is találhattak volna jobb kiállítási helyet, hiszen a megyei pártbizottság egykori székháza, a megyei közgyűlés mai székhelye az egyik helyszíne volt az 1989-es eseményeknek.

„Jó, hogy nem felejtjük el, mi volt ezelőtt harminc évvel, mi történt Marosvásárhelyen, és tudunk arra emlékezni, hogy akkor is a jogok érvényesítéséért milyen erővel és intenzitással álltak ki a fiatalok és a szép korúak. Ebben az épületben naponta mintegy ezer ember fordul meg, ezért ebből a szempontból is megfelelő hely ez ennek a kiállításnak, amely ráadásul éjjel-nappal nyitva áll a közönség előtt” – osztotta meg gondolatait Borboly Csaba.

Az Iskola Alapítvány gondozásában megjelent Elmúlt jelen. A romániai magyarok története a kommunizmustól a rendszerváltásig című kötetet Korodi Attila csíkszeredai polgármester, Molnár Beáta, a kiadvány szerkesztője és Blos-Jáni Melinda vizuáliskultúra-kutató ismertette.

Olvassa el a teljes cikket, a maszol.ro oldalon.