MÉDIA

Erdélyi zenészek jelentkezését is várják Közép-Európa legnagyobb rock flashmobjára a bonchidai Bánffy-kastélyba

Hírek - 20.07.2021

Erdélyi rockzenészek jelentkezését is várják a szeptember 11-én megrendezendő CityRocks – Közép-Európa legnagyobb rockzenekara Bonchidán című eseményre, amely a maga nemében egyedinek számít térségünkben – hangzott el a keddi kolozsvári sajtótájékoztatón. A több száz zenész részvételével zajló koncerten a rockzene olyan klasszikusainak dalai fognak felcsendülni, mint a Queen, Black Sabbath, Metallica, Tankcsapda vagy az Alternosfera.  

A CityRocks – Közép-Európa legnagyobb rockzenekara Bonchidán című rendezvény szervezői olyan zenei produkcióval akarják megörvendeztetni az erdélyi közönséget, ami nemcsak Erdélyben, de Romániában is újdonságnak számít. A hagyományos eseményszervezéstől elrugaszkodva, a szervezők egy rockzenei flashmobbal (villámcsődülettel) rukkoltak elő, amelyen több száz zenész szólaltatja majd meg a rockzene legnagyobbnak számító klasszikusait.

Az Iskola Alapítvánnyal közösen szervezett flashmob lesz a CityRocks első külföldi rendezvénye, amely által az erdélyi rockegyütteseknek és zenészeknek is lehetőségük nyílik hallatni hangjukat.

A dalok előzeteseit az érdeklődők a Tutorial Videos CityRocks nevű Youtube-csatornán találják meg.

Nemcsak a zenészeket, az erdélyi rockzene kedvelőit is meg kívánja szólítani a bonchiai Bánffy-kastélyban szervezett esemény, amelyre a tizenhat év alattiak és a családok ingyenesen léphetnek be. A felnőtt résztvevőknek szánt, 25 lejes jegyből származó bevétellel az Iskola Alapítvány és a Cityrocks a Bánffy-kastély felújításához járul hozzá.

Olvassa el a teljes cikket a kronikaonline.ro oldalon.