MÉDIA

Igazi segítség a szórványban a délutáni magyar oktatás: közel 1850 gyerekkel foglalkozik szakképzett pedagógus a tanórák után

Hírek - 03.09.2019

A szórványbeli iskoláknak és a szülőknek egyaránt nagy segítség az új tanévtől induló délutáni oktatási program, mondják az érintettek. A magyar kormány támogatásával megvalósuló projekt keretében Bukarest és 9 erdélyi megye 33 iskolájában foglalkozik szakképzett pedagógus tanórák után a román többségű közegben élő elemistákkal.

Nemcsak a szülőknek, a szórványbeli iskoláknak is segítség, hogy a magyar kormány átvállalta a délutáni oktatási tevékenység finanszírozását, állítják a Krónika által megkérdezett intézményvezetők. Az igazgatók szerint a tanévkezdéssel induló délutáni oktatási program nemcsak az anyagi terhektől mentesíti a szülőket, hanem a különböző alternatív tevékenységek révén, az oktatási palettát is gazdagítja. És előrevetíthető, hogy komoly vonzerőt jelent majd azon szülők számára, akik anyagi segítség nélkül román iskolába járatnák csemetéiket.

Olvassa el a kronikaonline.ro teljes cikkét az Iskola Alapítvány által koordinált napközi (after-school) programról itt.

Borítókép: A besztercei Andrei Mureșanu Főgimnázium is egyike a 33 helyszínnek, több mint 70 gyerek jelentkezett a foglalkozásokra • Fotó: RMDSZ Beszterce Naszód