MÉDIA

Júniusban 12. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét – rengeteg irodalommal, családi programokkal és díjátadóval

Hírek - 13.05.2023

Június 8-11 között szervezik meg idén is a kolozsvári ünnepi könyvhetet a patinás Bánffy-palotában, Kolozsvár főterén. Idén első alkalommal lesz nemzetközi jellege a könyvhétnek, hiszen a kincses városba érkezik két világhírű izlandi szerző. A megszokott könyvbemutatók, beszélgetések mellett sokkal több családos és gyerekprogram lesz az előző évekhez képest.

Nagy Zoltán Levente, az Iskola Alapítvány elnöke elmondta, idén egy olyan programcsomagot igyekeztek összeállítani, amelyben minden korosztály megtalálja a neki tetsző programpontokat. Összesen 55 szerző, 43 kiadó és könyvkereskedő érkezik az eseményre, továbbá a járvány óta új hagyománnyá vált a Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten átadni az Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért-díjakat, ezt immáron tizedik alkalommal teszik meg. Az idei év díjazottjai: Visky András író, Imre Éva színművész, valamint Oláh Gyárfás képzőművész. Az ünnepi könyvhét díszmeghívottja a 80 éves Oravecz Imre, a kortárs magyar irodalom élő legendája, Kossuth-díjas költő, műfordító. 

Az idei Könyvhét külföldi díszvendégei Izlandról érkeznek: Jón Kalman Stefánsson és Sigridur Björnsdóttir fognak részt venni a rendezvényen, amelyen Patat Bence, könyveik fordítója beszélget majd velük angol nyelven.

Az esemény további részleteiról az alábbi linken lehet olvasni:

https://maszol.ro/kultura/Juniusban-12-Kolozsvari-Unnepi-Konyvhet-rengeteg-irodalommal-csaladi-programokkal-es-dijatadoval