MÉDIA

Kedvezményes bérlakásokra hirdet pályázatot az Iskola Alapítvány

Hírek - 22.08.2022

Bővült a kedvezményezettek köre, ezúttal jelentkezhetnek Kolozsváron bármilyen munkaszerződéses viszonyban álló egyetemi oktatók, kutatók és nappali tagozaton hallgatói jogviszonyú, ösztöndíjas doktoranduszok.

Az Iskola Alapítvány pályázatot hirdet kolozsvári székhelyű vagy kirendeltségű felsőoktatási intézményben magyar nyelven oktató tanárok, kutatók és doktoranduszok számára, 3 egyszobás és 1 kétszobás kedvezményes bérlakás igénylésére.

A pályázók célcsoportja: 1. egyetemi oktatók és kutatók, akik munkaszerződéses viszonyban kolozsvári székhelyű vagy kirendeltségű felsőoktatási intézményben magyar nyelven tanítanak; 2. nappali tagozatú és ösztöndíjas, magyar nyelven oktató doktoranduszok, akik egy kolozsvári székhelyű doktori iskolában aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Pályázási feltételek:

• 45 év alatti életkor. Azok az oktatók, akik bérleti szerződésük megújításáért pályáznak, 45 év felett is pályázhatnak;
  • pályázatának sikeressége esetén állandó kolozsvári tartózkodás;
  • nincs saját (vagy amennyiben házas, a házastársa) tulajdonában kolozsvári lakás.

A pályázati csomag beküldhető online 2022. augusztus 22. és szeptember 16. között az Iskola Alapítvány emailcímére: office@iskolaalapitany.ro. A pályázatok személyes leadási határideje 2022. szeptember 16., 16:00 óra az alapítvány kolozsvári, Șoimului u. 24A szám alatti székhelyén.

Sikeres pályázás esetén a lakás bérlésének időtartama 5 év, illetve azon belül ameddig a munkaszerződéses, valamint a doktoranduszi jogviszony tart.

Az elektronikusan kitölthető Pályázati adatlap és a pályázó Tudományos tevékenységét összesítő melléklet, valamint a Kitöltési útmutató elektronikus formában innen letölthető, de kérésre e-mailben is továbbítjuk.

A beérkezett pályázatokat az Iskola Alapítvány kuratóriuma 2022. szeptember 22-ig bírálja el. A pályáztató fél az általa előre meghatározott, az oktatói státusra, szociális háttérre, tudományos tevékenységre vonatkozó pontszámot és az életkort figyelembe véve dönt.

A pontrendszerről bővebben a Kitöltési útmutatóból tájékozódhat. A pályázókat az elbírálás eredményéről írásban értesítik. A sikeres pályázó a lakást a bérleti szerződés megkötését követően, 2022. október elsejétől foglalhatja el.

További tájékoztatás igényelhető az office@iskolaalapitvany.ro e-mail-címen, illetve a +40-740-888515 mobilszámon.