Erdély – 1000 év öröksége

Szerkesztette: Kovács Zsuzsanna, Mikó Zsuzsanna, Szabó Csaba Megjelenés: 2019 Transylvania – 1000 years of heritage

Erdély mindannyiunk szívében különleges helyet foglal el. E vidék nem csak természeti kincsekben gazdag, de a történelme is olyan izgalmas, mint egy lenyűgöző kalandregény: sorsát háborúk és összeesküvések, forradalmak és karizmatikus személyiségek alakították. E hosszú, tragédiákkal és felemelő eseményekkel tarkított történet számos fejezete mindannyiunk számára jól ismert, egyes részletek azonban szinte teljesen feledésbe merültek.

Az Erdély – 1000 év öröksége egészen páratlan kötet: a gondos kutatómunka eredményeként született fejezeteket olvasva feltárul előttünk Erdély sokszínű krónikája, illusztrációkként pedig a Magyar Nemzeti Levéltár és más gyűjtemények legféltettebb kincseinek részletgazdag fotóiban gyönyörködhetünk. Merüljünk el az elmúlt ezer év sorsfordító pillanataiban, kövessük nyomon a hadjáratokat, ismerjük meg a háttérben meghúzódó motivációkat, és ezáltal tudjunk meg többet arról, milyen tényezők alakították múltunkat és jelenünket.

Adatai: 248 oldal, keménytábla.

Megjelent a Magyar Nemzeti Levéltár, a Libri Kiadó és az Iskola Alapítvány Kiadó közös gondozásában magyar és angol nyelven.

Megvásárolható:
A Corvina könyvesboltokban
A Cărturești könyvesboltokban
A Gutenberg könyvesboltokban
Kolozsvár: Gaudeamus Könyvkereskedés, Idea Könyvtér
Marosvásárhely: Gemma Book Cafe
Magyarországon: A Libri és a Líra könyvesboltjaibanMegvásárlom:


Könyvesbolt partnereink

Iskola Alapítvány