Tíz év / Ten Years

Szerkesztette: Részegh Botond, Barabási Albert-László, Petrányi Zsolt, Dan Lazea Megjelenés: 2021 SZÉP MAGYAR KÖNYV-DÍJ 2021
Részegh Botond 2010-2020 Tíz év / Ten Years című könyve a művész által az elmúlt évtizedben létrehozott alkotásokból mutat be válogatást, kezdve a Barabási Albert-László Bursts című bestselleréhez készült illusztrációktól (Dutton, New York, 2010) a 2020-as karantén alatt készült minimalista rajzok sorozatáig.
A kötet kaleidoszkópszerűen prezentálja művészi gyakorlatának mérföldköveit. Az alkotás és a művészi fejlődés különböző folyamataira és szakaszaira összpontosítva nyomon követhetjük az egyik sorozattól a másikhoz való átmenetet, a különböző technikák egymást követő megközelítéseit.
A könyv szövegeit Barabási Albert-László, valamint Petrányi Zsolt művészettörténész, a budapesti Műcsarnok egykori igazgatója és a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének jelenlegi gyűjteményvezetője, valamint Dan Lazea jegyzi.
Az albumot az európai könyvdizájn mestere, Salát Zalán Péter tervezte, aki eddig kétszer is elnyerte a német Design Awardot (2017, 2019), ugyanakkor a European Design Award kitüntetettje (2016).

Adatok: 332 oldal, keménytábla

Megvásárolható:
A Cărturești könyvesboltokban
A Corvina könyvesboltokban
A Gutenberg könyvesboltokban
Kolozsvár: Gaudeamus Könyvkereskedés, Idea Könyvtér
Marosvásárhely: Gemma Book Cafe

A kétnyelvű (magyar/angol) album az Iskola Alapítvány és a Bookart Kiadó közös gondozásában jelent meg.


Könyvesbolt partnereink

Iskola Alapítvány