MÉDIA

Korniss Péter munkásságát bemutató fotóalbum jelenik meg az Iskola Alapítvány Kiadó és a Bookart Kiadó közös gondozásában

Hírek - 07.10.2020

Hamarosan Korniss Péter munkásságát bemutató fotóalbum jelenik meg a Bookart Kiadó és az Iskola Alapítvány Kiadó közös gondozásában.

Korniss Péter munkássága az egyik leggazdagabb magyar fotográfiai életmű. Hírnevét a kelet-európai – elsősorban erdélyi-paraszti életforma és kultúra fényképezésével alapozta meg. Az 1979 és 1988 között készült, egy ingázó munkás életét megörökítő sorozata, A vendégmunkás a magyar fotográfia egyik mérföldkövének tekinthető.

Jelen kiadvány a már emblematikus képek mellett kevésbé ismert felvételeket is bemutat Korniss munkásságából, korai riportképeitől kezdve a világ különböző tájain készített sorozatokig, gazdagítva ezzel az életmű már eddig is elvitathatatlan szellemi értékeit és fotótörténeti fontosságát.

A háromnyelvű fotóalbum előszavát Csorba Csilla írta, az angol nyelvű fordítást Szász Elizabeth készítette, német nyelvre pedig Hajdu Kinga Barbara fordította. A fülszöveget Kovács Krisztina művészettörténész jegyzi.

A kötet már nyomdában, hamarosan megvásárolható lesz a könyvesboltokban!