MÉDIA

Közel 1900 gyerek vett részt az Iskola Alapítvány Délutáni oktatási programjában

Hírek - 28.06.2021

Június 25-én zárult a 2020/2021-es tanév. Az Iskola Alapítvány ebben a rendhagyó tanévben 12 megyében és Bukarestben, 38 település 44 tanintézményében működtetett délutáni oktatási programot.  Az elmúlt évhez képest idén 15 helyszínnel bővült a részt vevők száma.

Délutáni oktatási program célja az anyanyelvű oktatás vonzerejének növelése és a magyar oktatás megerősítése. Ebben a tanévben 1894 gyerek vett részt a foglalkozásokon, ezáltal 1647 szórványban élő család részesült közvetett anyagi támogatásban.

A tanórák után 152 szakképzett pedagógus foglalkozott a román többségű közegben élő elemistákkal, ők segítettek a házi feladatok megoldásában, illetve különböző készség- és képességfejlesztő tevékenységeket tartottak számukra. Emellett a program keretében az Iskola Alapítvány biztosította a gyerekek mindennapi meleg ebédjét is.

Ősztől folytatódik, és további helyszínekkel bővül a Délutáni oktatási program. A 2021/2022-es tanévben csatlakozó két új helyszínen – a Kolozs megyei Szászfenesen működő Gheorghe Șincai Gimnázium első magyar tannyelvű előkészítő osztályában és Máramaros megyében Felsőbányán, az Autószállítási Technikai Kollégium elemi osztályaiban – már zajlik a program előkészítése.