MÉDIA

Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobját hozza Kolozsvárra az Iskola Alapítvány – CityRocks 2021

Hírek - 26.02.2021

Amennyiben a járványügyi helyzet megengedi, az Iskola Alapítvány támogatásával és szervezésében 2021. június 19-én Kolozsvár főterén állhat össze Közép-Európa legnagyobb zenekara.

„A 2020-as év minden zenésznek és zenét szeretőnek nehéz volt. Reméljük, idén nyárra már csak egy rossz emlék lesz az elmúlt év” – nyilatkozta Gajda Ferenc. A CityRocks főszervezője kiemelte: a külföldi esemény lebonyolítása óriási kihívás, hiszen Kolozsváron a magyarok mellett román, bolgár és ukrán résztvevők is a húrok közé csapnak, így az tényleg egy hatalmas nemzetközi zenésztalálkozó lesz.

A szervezők a flashmob dallistáját már összeállították, a számokhoz pedig hamarosan elkészülnek a hangszeres oktatóvideók is. Így a rutintalanabb zenészeknek is lehetőségük nyílik magas színvonalú felkészülésre, és arra, hogy valódi élményt szerezzenek maguknak a részvétellel. A nagyzenekarba tehát a profik mellett bátran jelentkezhetnek amatőr zenészek, sőt, olyanok is, akik eddig csak otthon, egyedül játszottak. 

„A számokat úgy választottuk ki, hogy azok mindenki számára könnyen eljátszhatók legyenek, és a helyszínen tényleg egy felszabadult örömzenélés lehessen” – hangsúlyozta a CityRocks zenei rendezője. Hímer István hozzátette: a szervező csapat számára az a legnagyobb öröm, amikor azt látja egy-egy koncerten, hogy a 8-10 éves kezdő, és az őszülő, rutinos rocker egymás mellett, mosolyogva zenél együtt. Az eddigi koncertek és az eddig csatlakozott mintegy 2000 hangszeres és énekes már megmutatta, hogy a CityRocks egy nagy családot alkot, ahol számtalan zenész talált új barátra.

A CityRocks eddigi koncertjeiről készült kisfilmek bejárták a világot. Már 130 milliónál is több megtekintést értek el a szegedi és a kecskeméti koncertről készült filmjeink, emellett számos nemzetközi zenei szaklap is beszámolt az eseményeinkről – emelte ki a CityRocks filmjeinek rendezője. Révész Zsolt elmondta, egyre többen jelentkeztek Európa több országából is az élő nagykoncertekre. A zenészek és a közönség számára is ingyenes a részvétel. „Azonban lehet, hogy idén „zártkapus meccset” kell tartanunk a járványhelyzet miatt. Ezért készülünk arra is, hogy a koncertet több kamerával, élőben közvetítsük” – tette hozzá Révész.

Az eseményre már lehet jelentkezni, a CityRocks énekesek, dobosok, gitárosok és billentyűs hangszeresek jelentkezését várja a nagyzenekarba. A CityRocks beharangozó videója itt érhető el, a kolozsvári koncertre pedig a http://cityrocks.ro/  weboldalon jelentkezhetnek az előadók.

A járványügyi helyzet alakulását folyamatosan nyomon követve a szervezők rendszeresen tájékoztatják majd az érdeklődőket az esemény honlapján és az Iskola Alapítvány Facebook-oldalán.