MÉDIA

Közép-Európa legnagyobb rockzenekara lép fel szeptemberben Bonchidán

Hírek - 20.07.2021

Első alkalommal szervezi meg idén az Iskola Alapítvány és a CityRocks Produkció közös eseményét, amelynek keretében több száz zenész előadásában csendülnek fel olyan klasszikusok dalai, mint a Metallica, a Queen vagy a Depeche Mode – jelentették be a szervezők kedd délutáni sajtótájékoztatójukon. A rockzene kedvelői szeptember 11-én tekinthetik meg a produkciót, a bonchidai Bánffy-kastélyban. 

A CityRocks Produkció már többször szervezett rockzenei flashmobot Magyarországon, ám ez lesz az első határon túli eseményük. „2018-ban kezdtünk el flashmobos rockzenei produkciókat szervezni, először Szegeden, ahol 400 zenésszel dolgoztunk együtt, majd következett Kecskemét, 500 fellépővel, ám mindig is az volt a nagyobb cél, hogy ne csak Szegedhez és Magyarországhoz legyünk kötve” – nyilatkozta Gajda Ferenc, a CityRocks ügyvezető igazgatója.

Nagy Zoltán, az Iskola Alapítvány elnöke elmondta: az esemény szervezése több mint egy éve zajlik, és céljuk az volt, hogy olyan koncertet szervezzenek, amelyhez hasonló nem csak Erdélyben, hanem Romániában sem volt még, így találtak a szegedi CityRocks Produkcióra. Hozzátette: Bonchida jól bevált helyszín zeneileg, ehhez pedig hozzátesz a Voltaj Academy csapata is, akik szintén partnerei az eseménynek.

A szervezők ugyanakkor hozzátették, hogy a szeptemberi eseményre a jegyek július 8-tól kaphatóak, 25 lejbe fognak kerülni a 16 éven felülieknek, a befolyó pénzösszeget pedig a kastély felújítására szánják. Az esemény családbarát lesz, ám a járvány miatt oltási igazolásra lesz szükség a belépéshez. A szervezők ugyanakkor bátorították azokat, akik részt szeretnének venni énekesként, gitárosként vagy dobosként, a jelentkezés ugyanis még nem zárult le a cityrocks.ro oldalon.

A teljes cikk a maszol.ro oldalon olvasható.