MÉDIA

Legalább 180 fős alkalmi rockzenekar lép fel Bonchidán

Hírek - 06.09.2021

Szerdáig, szeptember 8-ig jelentkezhetnek még azok a zenészek, akik fellépnének Közép-Európa legnagyobb rockzenekarában, a CityRocks Produkció és az Iskola Alapítvány közös eseményén, a bonchidai Bánffy-kastélyban. A Romániában első alkalommal szeptember 11-én, szombaton megszervezett eseményen több száz zenész előadásában a műfaj olyan klasszikusai csendülnek fel, mint a Metallica, a Queen vagy a Depeche Mode.

A szervezők hétfői sajtótájékoztatójukon elmondták: szeptember 8-ig még várják azok jelentkezését, akik szeretnének együtt zenélni több magyarországi és külföldi zenésszel a koncerten. A sajtótájékoztatón az esemény programváltozásairól is szó esett. Megtudtuk, hogy 11 órától lesznek a nyilvános próbák, utána pedig 15 órától kezdődik a flashmob. Ezt követően 18 órától az Outflow – Metallica Tribute koncertre kerül sor, végül pedig a magyarországi Reckless Roses – Guns N’ Roses Tribute zenekar lép fel, 20 órától.

A produkció egyik partnere a Voltaj Academy zeneiskola, ahonnan szintén sok zenész jelentkezett a csapatba. „Nagyon jó volt a partnerség a Voltaj Academyvel, hiszen érezhetően megnőtt a romániai zenészek száma is, és nagyon örvendünk annak, hogy így egy sokkal színesebb csapat alakult ki” – mondta Kinizsi Zoltán.

A hatályban lévő közegészségügyi rendelkezések értelmében a Cityrocks 2021 – Bonchida eseményen minden 16 évnél idősebb résztvevőnek rendelkeznie kell az alábbiak valamelyikével: 10 napnál régebbi oltási igazolással, 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, a koronavírus-megbetegedésből kigyógyultak esetében minimum 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigén teszttel. A 16 éven aluli kiskorúaknak ingyenes a belépés, amennyiben egy érvényes belépőjeggyel és oltási igazolással rendelkező felnőtt kíséri őket. A jegy árával a szervezők a Bánffy-kastély felújítását támogatják, a Transylvania Trust Alapítványon keresztül. A nézőknek a belépő 25 lejbe kerül, és itt vásárolható meg.

A teljes cikk megtalálható a maszol.ro oldalon.