MÉDIA

Most már az interneten is dübörög a bonchidai CityRocks

Hírek - 22.11.2021

Különleges hangulatú történelmi környezet, zenészek kis gyerekektől a nyugdíjas korosztályig, amatőrök és profik, akiket a rockzene szeretete és a zenélés élménye hozott össze. Minden adott volt a fergeteges hangulathoz szeptember 11-én a bonchidai Bánffy-kastélyban, mindez pedig most már a helyszínen készített videoklipekből is visszaköszön!

A kolozsvári Iskola Alapítvány 2019-ben vette fel a kapcsolatot a magyarországi CityRocksProdukcióval, amely az évek során már több alkalommal bizonyította, hogy felejthetetlen zenés flashmobokat szervez.

A szervezésnek voltak buktatói és örömei is, nyilatkozta Nagy Zoltán-Levente, az Iskola Alapítvány elnöke: „A járványhelyzet többször is felborította a terveinket. Harmadik nekifutásra sikerült találni olyan időpontot, amikor biztonságos körülmények között megszervezhettük a programot. Egy óriás-zenekar verbuválása nem kis feladat, főleg, hogy Romániában először került megszervezésre hasonló zenei produkció, ahol profi és amatőr zeneszék közösen léptek fel. Több hónap munkával, háromnyelvű kommunikációval sikerült elérni, hogy minden résztvevő számára felejthetetlen élményt jelentsen a CityRocks első erdélyi eseménye. Köszönjük a zenészeknek és énekeseknek, hogy részt vettek az eseményen, hisz nélkülük ez nem valósulhatott volna meg, és külön köszönetettel tartozunk Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkárságának a támogatásért.”

A program nem pusztán a szórakozásról, hanem a jó cél szolgálatáról is szólt – nyilatkozta Kinizsi Zoltán, aki szervezőként képviselte az Iskola Alapítványt. „Eredetileg Kolozsvárra terveztük a koncertet, de később úgy döntöttünk inkább Bonchidán szervezzük meg az esemény, mert ez a helyszín önmagában különleges hangulatot biztosít. A CityRocks programjai a közönség számára eddig ingyenesek voltak, ebben az esetben jelképes összeget kértünk a belépőkért, a jegyek árából származó bevételt teljes egészében felajánlottuk a bonchidai Bánffy-kastély további felújítására

A Magyarországról indult produkciónak ez volt az első külföldi rendezvénye. A CityRocks korábbi videói már 140 millió fölötti megtekintésnél járnak, ezek sorába illeszkednek a mostani új filmek is.

A videoklipek megtekinthetők a következő linkeken:

A bonchidai rendezvényt a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatta.