MÉDIA

Napközi a szórványban: nagy érdeklődés mellett indul ősztől a program

Hírek - 27.08.2019

Jelenlegi adatok szerint 83 pedagógussal és 1 844 gyermek részvételével indul a 2019/2020-as tanévben az Iskola Alapítvány által koordinált napközi (after school) program 9 szórvány megyében és Bukarestben. A magyar kormány támogatásával megvalósuló oktatási programhoz – ami Kocsis Attila Levente dévai iskolaigazgató szerint az eddigi gyakorlatot egységesíti és könnyíti meg az iskolák számára – 33 tanintézmény csatlakozott.

Tanévkezdésig, szeptember 1. és 9. között 83 pedagógust fognak alkalmazni a napközi program keretében – ismertette a Maszollal Nagy Zoltán Levente, az Iskola Alapítvány elnöke. Emellett elkezdődött az iskolákkal való együttműködési szerződéseknek az előkészítése is annak érdekében, hogy használni lehessen délután a tantermeket. Ott, ahol ez nem lesz lehetséges, valamely kulturális egyesület székhelye vagy az egyház biztosít majd helyszínt bérleti szerződéssel.

A maszol.ro teljes cikkéből megtudhatja, hogy miért nem működött eddig megfelelően Romániában az after school, vagy hogy mely tanintézmények csatlakoztak a programhoz?