MÉDIA

Négy napig várja a közönséget a kincses városi könyvhét

Hírek - 14.06.2023

Megnyitották csütörtökön kora délután a Bánffy-palota udvarán a Kolozsvári Ünnepi Könyvhetet, a 12. alkalommal megrendezett szemle négy napon át várja gazdag programkínálattal a könyvbarátokat. A megnyitó keretében Kolozsvár büszkesége díjjal tüntették ki a székelyföldi születésű, de 70 éve a kincses városban élő és munkálkodó Egyed Ákos történészt.

A Kolozsvári Ünnepi Könyvhét ünnepélyes megnyitóján felszólalók a könyv, az írott szöveg és írott kultúra fontosságát emelték ki, rámutatva, hogy az irodalmi élmény tölti be a főszerepet a következő négy napon. A Kolozsvár Társaság hagyományosan a könyvhéten tünteti ki a kincses városért tevékenykedő jeles személyiségeket, a díjat idén a székelyföldi születésű, de 70 éve Kolozsváron élő és munkálkodó Egyed Ákos történész vehette át. Oláh Emese, a kincses város alpolgármestere azokat köszöntötte, akik az olvasásnak, a könyvek szeretetének szentelik az elkövetkező napokat. Kiemelte, az ünnepi könyvhét Kolozsvár büszkesége, és a mindennapi rohanásban jólesik lassítani, elidőzni a könyvek társaságában, de az is nagyszerű lehetőség, hogy az olvasók találkozhatnak a kortárs irodalom képviselőivel – a rendezvény pedig erősíti a közösség erejét.

További részletek az alábbi cikkben olvashatók:

https://kronikaonline.ro/kultura/megnyilt-negy-napig-varja-a-kozonseget-a-kincses-varosi-unnepi-konyvhet-kolozsvar-buszkesege-dijjal-tuntettek-ki-egyed-akos-to