MÉDIA

Pályázati kiírás 4 egyszobás kedvezményes bérlakásra

Hírek - 17.10.2023

Az Iskola Alapítvány pályázatot hirdet kolozsvári székhelyű vagy kirendeltségű felsőoktatási intézményben magyar nyelven oktató tanárok, kutatók és doktoranduszok számára, 4 egyszobás kedvezményes bérlakás igénylésére.

A pályázók célcsoportja1. egyetemi oktatók és kutatók, akik munkaszerződéses viszonyban kolozsvári székhelyű vagy kirendeltségű felsőoktatási intézményben magyar nyelven tanítanak; 2. kolozsvári székhelyű doktori iskolában, nappali tagozaton, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, magyar nyelven oktató doktoranduszok.

Pályázási feltételek:

  • 45 év alatti életkor. Azok az oktatók, akik bérleti szerződésük megújításáért pályáznak, 45 év felett is pályázhatnak;
  • pályázatának sikeressége esetén állandó kolozsvári tartózkodás;
  • nincs saját (vagy amennyiben házas, a házastársa) tulajdonában kolozsvári lakás.

A pályázati csomag beküldhető online 2023. október 17. és november 13. között az Iskola Alapítvány emailcímére: office@iskolaalapitany.ro. A pályázatok személyes leadási határideje 2023. november 13., 15:00 óra az alapítvány kolozsvári, Șoimului u. 24A szám alatti székhelyén.

Sikeres pályázás esetén a bérleti ciklus/szerződés érvénye 5 év, azon belül ameddig a kutatók munkaszerződéses, valamint a doktoranduszok aktív hallgatói jogviszonya tart. AA kutatók és doktoranduszok bérleti szerződésének évről-évre történő meghosszabbítása oktatói igazolás felmutatásához kötött. Minden lakás 5 év szerződéses viszony után kiírásra kerül, és újrapályázható.

Az elektronikusan kitölthető Pályázati adatlap és a pályázó Tudományos tevékenységét összesítő melléklet, valamint a Kitöltési útmutató elektronikus formában innen letölthető, de kérésre e-mailben is továbbítjuk. 

A beérkezett pályázatokat az Iskola Alapítvány kuratóriuma 2023. november 20-ig bírálja el. A pályáztató fél az általa előre meghatározott, az oktatói státusra, szociális háttérre, tudományos tevékenységre vonatkozó pontszámot és az életkort figyelembe véve dönt.

A pontrendszerről bővebben a Kitöltési útmutatóból tájékozódhat. A pályázókat az elbírálás eredményéről írásban értesítik. A sikeres pályázó a lakást a bérleti szerződés megkötését követően, 2024. január elsejétől foglalhatja el.

További tájékoztatás igényelhető az office@iskolaalapitvany.ro e-mail-címen, illetve a +40-740-888515 mobilszámon.