PROGRAMOK

Délutáni oktatás

2019 őszén indult el a Délutáni oktatási program, amelynek célja az anyanyelvű oktatás vonzerejének növelése, az identitás megőrzése, a magyar oktatás megerősítése, a magyar iskolák vonzóbbá tétele és a családok közvetett anyagi támogatása.

A program keretén belül, a tanórák után szakképzett pedagógusok foglalkoznak a román többségű közegben élő elemistákkal, segítenek a gyerekeknek a házi feladatok megoldásában, illetve különböző készség- és képességfejlesztő tevékenységeket tartanak számukra. Emellett a program biztosítja a gyerekek mindennapi meleg ebédjét is.

A program 2019/2020-as tanévben délutáni oktatást biztosított 9 megyében (Arad, Beszterce-Naszód, Brassó, Fehér, Hunyad, Kolozs, Máramaros, Szeben és Temes) és Bukarestben, különböző szórványbeli településeken, 33 iskolában, összesen 1829 gyerek számára.

2020/2021-es tanévben folytatjuk az előző évben elkezdett tevékenységeket tovább bővítve a programhoz csatlakozó megyék és tanintézmények számát.

Az első félévben 10 megyében (Arad, Beszterce-Naszód, Brassó, Fehér, Hargita, Hunyad, Kolozs, Máramaros, Szeben és Temes) és Bukarestben, összesen 35 tanintézményben , 1652 gyerek vett részt a délutáni oktatásban. A tanórák után 131 szakképzett pedagógus foglalkozott az elemistákkal.

A második félévben további 2 megyében is ( Bihar, Maros) elindítottuk a programot, így jelenleg 43 helyszínen, 150 pedagógus foglalkozik a délutáni oktatáson résztvevő 1862 gyerekkel.

Az oktatás az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően zajlik minden településen.

Segédanyagok