MÉDIA

Új tanév, újra Délutáni oktatási program

Hírek - 15.09.2021

Az Iskola Alapítvány által lebonyolított Délutáni oktatási program az elmúlt évek során bebizonyította létjogosultságát: egyre több helyszínen egyre nagyobb az érdeklődés a szülők részéről.

Az elemi iskolásoknak szánt program a szórvány régiókban működik és a tanórák utáni időszakot fedi le, meleg ebédet biztosít a gyerekek számára, ugyanakkor a szakképzett oktatók segítségével a kisdiákok még az iskolában elkészítik a házi feladatokat, a készségfejlesztő játékok, kreatív és szórakoztató tevékenységek során kovácsolódnak közösséggé. Ezért sok szülő számára egyértelműen nagyon fontos szempont, hogy az Iskola Alapítvány délutáni programja igénybe vehető a magyar tagozattal rendelkező iskolákban.

A 2021-2022-es tanévben, az alapítvány szeptember 27-étől indítja a programot tizenkét megyében és Bukarestben. Összesen 50 helyszínen fog működni a délutáni oktatás, az előző tanévhez képest új helyszínnek számít Cegőtelke (Beszterce-Naszód megye), Felsőbánya (Máramaros megye), Újszentes (Temes megye) és Szászfenes (Kolozs megye) is. Jelenleg a szerződéskötések és egyéb adminisztratív teendők lebonyolítása zajlik. A helyszínek és tanintézmények teljes jegyzékét az alábbi linken tekinthetik meg az érdeklődők: https://bit.ly/2XrmLoj

A program a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósult meg.

.