MÉDIA

556 magyar kisdiák anyanyelvi oktatását segíti a Rákóczi Szövetség és az Iskola Alapítvány buszprogramja

Hírek - 05.09.2024

A tavaly elindított program keretében idén 36 erdélyi szórványiskolába szállítanak különböző életkorú diákokat 8 és 21 személyes kisbuszokkal, összesen 13 megyében.

A program célja a szórványtelepüléseken élő diákok magyar tannyelvű iskolába való eljuttatása. Sok esetben a szülők számára megterhelő, vagy kivitelezhetetlen egy a lakhelytől távolabb eső, magyar tannyelvű iskolába való ingáztatás, így inkább a közelebbi román tannyelvű iskola mellett döntenek. A buszprogrammal szeretnénk minden magyar kisdiáknak biztosítani az anyanyelvi oktatás feltételeit.

Erdély 12 megyéjében: Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Fehér, Hunyad, Kolozs, Maros, Máramaros, Szeben, Szilágy és Temes megyében, valamint Csángóföldön, összesen 37 iskolába szállítják a sofőrök a tanulókat.

Bővebben: https://rmdsz.ro/aktualis/hirek/556-magyar-kisdiak-anyanyelvi-oktatasat-segiti-a-Rakoczi-Szovetseg-es-az-Iskola-Alapitvany-buszprogramja